

CAASTRO 2nd ANNUAL RETREAT AGENDA

Day 1 - Perth to Cervantes, Western Australia Sunday 25 November 2012

Time	ITEM	Person	Time
9:30am – 1:30pm	Arrival in Perth	All	
1:00pm	Bus departs Esplanade Station, Coach Bay on William Street, Perth City	City	
1:30pm	Bus departs Perth Airport	Airport	
4:00pm	Bus arrives Cervantes	All	2.5 hours
4:05pm	Hotel check-in	All	25 mins
5:00pm	Tour to Lake Thetis (Optional) Tour Guide – Ken McNamara, University of Cambridge	Anyone	60 mins
6:00pm	Welcome Drinks & Dinner By the Pool	All	

Day 2 - Cervantes, Western Australia Monday 26 November 2012

Time	ITEM	Person	Time
6:00am	Breakfast from 6am	All	
7:00am	Tour to the Pinnacles (optional) Tour Guide – Ken McNamara, University of Cambridge	Anyone	120 mins
	Session Chair – Lister Staveley-Smith		
9:30am	Welcome to the second Annual CAASTRO Retreat	BMG	5 mins
9:35am	Welcome to Cervantes	KG	5 mins
9:40am	Overview and progress of CAASTRO to date	BMG	35 mins
10:15am	CAASTRO Research - The Evolving Universe Overview	EL	15 mins
10:30am	CAASTRO Research - The Dynamic Universe Overview	MB	15 mins
10:45am	CAASTRO Research - The Dark Universe Overview	BPS	15 mins
11:00am	Morning Tea		15 mins
	Session Chair – Bryan Gaensler		
11:15am	Martin Bell, University of Sydney The MWA and the transient and variable low frequency sky (12 min presentation + 3 min Q&A)	MBe	15 mins
11:30am	Ramesh Bhat, ICRAR Curtin High time resolution science with interferometric arrays (12 min presentation + 3 min Q&A)	RB	15 mins

11:45am	Sharon Rapoport, University of Melbourne The GRB-QSO Mgll problem (12 min presentation + 3 min Q&A)	SR	15 mins
12:00pm	Sean Farrell, University of Sydney Hunting for Intermediate Mass Black Holes with ASKAP and eROSITA (12 min presentation + 3 min Q&A)	SF	15 mins
12:15pm	Jean-Pierre Macquart, ICRAR Curtin The microarcsecond structure of an AGN jet via interstellar scintillation (12 min presentation + 3 min Q&A)	JPM	15 mins
12:30pm	Greg Madsen, University of Sydney Mining the Optically Variable Sky since 1950 (12 min presentation + 3 min Q&A)	GM	15 mins
12:45pm	Davide Burlon, University of Sydney The AT20G view of Swift/BAT selected AGN: high frequency radio waves meet hard x-rays (12 min presentation + 3 min Q&A)	DB	15 mins
1:00pm	LUNCH Showing of Posters/Voting		45 mins
1:45pm	Parallel Sessions: Evolving Theme Science Meeting Dynamic Theme Science Meeting Dark Theme Science Meeting Administrators Meeting Agenda: 1. Introduction by the Theme Leaders 2. Update on the Projects Plan within the Theme 3. How can we unify the projects in our Theme? 4. What animation/ simulation could be created to best represent/explain science within our Theme? 5. How do we create a bridge to link with the other CAASTRO Themes? 6. Other Business	EL MB BPS KG	90 minutes
3:15pm	Afternoon Tea		15 mins
	Session Chair – Brian Schmidt		
3:30pm	Kenneth McNamara Dept of Earth Sciences, University of Cambridge Lake Thetis Stromatolites and The Pinnacles	KM	20 mins
3:50pm	Facilitated Session – "CAASTRO can do better at" A quality improvement session	KG & All	10 mins
4:00pm	Tamara Davis, University of Queensland Cosmology, WiggleZ and what's next (12 min presentation + 3 min Q&A)	TD	15 mins
4:15pm	Chris Springob The 6dFGS Peculiar Velocity Field (12 min presentation + 3 min Q&A)	CS	15 mins
4:30pm	David Lagattuta, Swinburne The WISE Tully-Fisher Relation (12 min presentation + 3 min Q&A)	DL	15 mins
4:45m	Michael Childress, ANU SN 2012fr – Spectroscopic Evolution of a New Fundamental Calibrator for Cosmology (12 min presentation + 3 min Q&A)	МС	15 mins
5:00pm	Professor Roger Davies, Oxford University The Physical Nature Of Early-Type Galaxies	RD	60 mins

6:00pm	Close for Day		
6:30pm	Dinner – Cervantes County Club LAWN BOWLS AWARDS	ALL	

Day 3 - Cervantes, Western Australia Tuesday 27 November 2012

Time	ITEM	Person	Time
	Session Chair – Matthew Bailes		
6am	Breakfast from 6am	All	
6:30am	Tour to the Pinnacles (optional) Tour Guide – Ken McNamara, University of Cambridge Or Beach Volley Ball (at the beach)	Anyone	120 mins
9:00am	Summary of Day 1	BMG	10 mins
9:10am	Professor Chryssa Kouveliotou, NASA The Transient High Energy Universe	CK	60 mins
10:10am	CAASTRO Outreach Program	ST / WE	35 mins
10:45am	Morning Tea		15 mins
	Session Chair – Steven Tingay		
11:00am	Super Computing and CAASTRO	MB	15 mins
11:15am	Ben McKinley, ANU Centaurus A at low frequencies with the MWA (12 min presentation + 3 min Q&A)	ВМ	15 mins
11:30am	Marcin Sokolowksi, ICRAR Curtin BIGHORNS: Broadband Instrument for the Global HydrOgen ReionizatioN signal (12 min presentation + 3 min Q&A)	MS	15 mins
11:45am	Jennifer Riding, University of Melbourne The shapelet method for deconvolving partially and full resolved sources for the MWA (12 min presentation + 3 min Q&A)	JR	15 mins
12:00pm	CAASTRO Mentoring	KG	30 mins
12:30pm	LUNCH – Mentoring Lunch – Spend time with your Mentor An official photographer will be taking Group Photos towards the end of lunch (10am – 2pm for individual photos)		60 mins
	Session Chair – Kate Gunn		
1:30pm	CAASTRO Project Meetings – Evolving, Dark and Dynamic A meeting for each Research project with a plan	All	30 mins
2:00pm	James Allen, University of Sydney Accurate measurements of star formation and AGN contributions to galaxy spectra (12 min presentation + 3 min Q&A)	JA	15 mins
2:15pm	Chris Power, ICRAR UWA	СР	15 mins

	What are cald are summer tall are about 1 Bit 1 Of 2		
	What can cold gas surveys tell us about the Physics Of Galaxy Formation? (12 min presentation + 3 min Q&A)		
2:30pm	Rachel Webster, University of Melbourne Weak Lensing in 3 Dimensions (12 min presentation + 3 min Q&A)	RW	15 mins
2:45pm	Jun Koda, Swinburne Cosmological constraints from Peculiar Velocity Survey (12 min presentation + 3 min Q&A)	JK	15 mins
3:00pm	Afternoon Tea		15 mins
	Session Chair – Lister Staveley-Smith		
3:15pm	Edoardo Tescari, University of Melbourne Cosmological simulations with GADGET-3: first results (12 min presentation + 3 min Q&A)	ET	15 mins
3:30pm	Scott Croom, University of Sydney The SAMI Galaxy Survey (12 min presentation + 3 min Q&A)	SC	15 mins
3:45pm	Steven Murray, ICRAR UWA A Novel approach to Quantifying Dark Matter Halo Structure (12 min presentation + 3 min Q&A)	SM	15 mins
4:00pm	Akila Jeeson-Daniel, University of Melbourne Effect of IGM on the observability of Lyman Alpha Emitters around EoR (12 min presentation + 3 min Q&A)	AJD	15 mins
4:15pm	Andre Offringer, ANU Radio-frequency interference (12 min presentation + 3 min Q&A)	RO	15 mins
4:30pm	Cath Trott Impact of Point Source Subtraction Residuals on 21cm EoR measurements (12 min presentation + 3 min Q&A)	СТ	15 mins
4:45pm	Summary and next steps	BMG	15 mins
5:00pm	Key Note Speaker – Brian Schmidt, ANU	BPS	45 mins
5:45pm	Close		
5:45pm	Geraldton Take-away Dinner served	Geraldton	15 mins
6:00pm	Bus leaves Cervantes for Geraldton	Geraldton	
6:00pm	Pizza Dinner for Perth travellers	Perth	60 mins
7:00pm	Bus leaves Cervantes for Perth	Perth & East	
8:30pm	Bus arrives in Geraldton for MWA Meeting	All	2.5 hours
9:30pm	Bus arrives in Perth	All	2.5 hours