





Extended capabilities for the Murchison Widefield Array (MWA)

15th – 16th October 2014 Rosehill Street, Redfern

Day 1 – Wednesday 15 October 2014

Time	ITEM	Person	Time
	Session Chair –		
9:00	Welcome	Bryan Gaensler	5 mins
9:05	MWA Board perspective	Melanie Johnston- Hollitt	10 mins
9:15	Context for MWA expansion	Steven Tingay	20 mins
9:35	Next Generation of EoR measurements	Rachel Webster	30 mins
10:05	Implications of MWA extensions for estimation of the EoR signal	Cathryn Trott	20 mins
10:30am – 11:00am	Morning Tea	All	
	Session Chair –		
11:00	Ionizing radiation in galaxies between 0 <z<3.5.< td=""><td>Lisa Kewley</td><td>20 mins</td></z<3.5.<>	Lisa Kewley	20 mins
11:20	Detecting the global EoR signal from observations of the Moon with an extended MWA	Ben McKinley	20 mins
11:40	Discussion on EoR capability for extended MWA	all	50 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch	All	
	Session Chair –		
1:30	Options for GLEAM2	Lister Staveley-Smith	30 mins
2:00	Science from Expanded MWA: why we want longer baselines and lower frequency coverage	Nick Seymour	20 mins

2:20	GLEAMx: Processing requirements for an all-sky survey with the extended MWA	Natasha Hurley-Walker	20 mins
2:40	Searching for the Synchrotron Cosmic Web with the MWA	Bryan Gaensler	20 mins
3:00	Polarisation with the Extended Murchison Widefield Array	Emil Lenc	20 mins
3:20pm – 4:00pm	Afternoon Tea	All	
	Session Chair –		
4:00	Discussion	All	

Day 2 – Thursday 16 October 2014

Time	ITEM	Person	Time
	Session Chair –		
9:00	Extended MWA capabilities for transients and variability	Tara Murphy	30 mins
9:30	Pulsar observations with an expanded MWA	Ryan Shannon	20 mins
9:50	Science case for higher time resolution than the current VCS	Ramesh Bhat	20 mins
10:10	Discussion on time domain / high time resolution	all	20 mins
10:30am – 11:00am	Morning Tea	All	
	Session Chair –		
11:00	Finding A Population of Unknown High Redshift Galaxies Through a Finer MWA Spectral Resolution	Steve Curran	20 mins
11:20	Potential of MWA for spectral line observations	Slava Kitaeff	20 mins
11:40	Long baselines with LOFAR	George Heald	20 mins
12:00	The Molonglo software correlator: parallels and potential for the MWA	Matthew Bailes	20 mins
12:20pm – 1:30pm	Lunch	All	
	Session Chair –		
1:30	Correlator Expansion Options and Capability	Steve Ord	20 mins

1:50	Processing MWA Data with the RTS	Bart Pindor	20 mins
2:10	Radio Quiet Protection of the MRO: Issues and Implications	Carol Wilson	20 mins
2:30	SKA Aperture Array Verification Systems and the MWA	Peter Hall	20 mins
2:50	discussion	all	40 mins
3:30pm – 4:00pm	Afternoon Tea	All	
	Session Chair –		
4:00	Workshop summary	Randall Wayth	