

Day 1 – Novotel Twin Waters, Sunshine Coast, Queensland Wednesday 19 November 2014

Time	ITEM	Person	Time
8:30am	Arrival in Brisbane	All	
8:45am	Bus departs Brisbane Airport	Airport	
10:30am	Buses arrives Twin Waters	All	1.5 hours
10:35am	Hotel check-in (Reception) Conference Registration - Lily's on the Lagoon	All	25 mins
Time	ITEM	Person	Time
	Session Chair – Lister Staveley-Smith		
11:00am	Welcome	EMS	5 mins
11:05am	Overview and progress of CAASTRO to date	EMS	25 mins
11:30am	CAASTRO Research - The Evolving Universe Overview	SW	15 mins
11:45am	CAASTRO Research - The Dynamic Universe Overview	EK	15 mins
12:00pm	CAASTRO Research - The Dark Universe Overview	TD	15 mins
12:15pm	CAASTRO Outreach Overview	ST	15 mins
12:30pm	Gender Action Committee Overview and activities	RW	15 mins
12:45pm	CI & PI Sparkler Session (1 minute presentation – students to vote)	CI/PI	15 mins
1:00pm	LUNCH		60 mins
	Session Chair – Steven Tremblay, Curtin		
2:00pm	Caitlin Adams, UQ Theoretical Modelling of the WiggleZ Galaxy Power Spectrum (4 min presentation + 1 min Q&A)	CA	5 mins
2:05pm	Jack Line, UMEL Creating a Radio Source Catalogue for Calibration and Peeling	JL	5 mins

	(4 min presentation + 1 min Q&A)		
2:10pm	Bonnie Zhang, ANU Photometric calibration in supernova surveys (4 min presentation + 1 min Q&A)	BZ	5 mins
2:15pm	Paul Hancock, Curtin Background and Noise Estimation for more complete and reliable source finding (8 min presentation + 2 min Q&A)	PH	10 mins
2:25pm	Katherine Mack, UMEL Dark Matter in the Cosmic Context (8 min presentation + 2 min Q&A)	KM	10 mins
2:35pm	Bryan Gaensler, USYD The Demography of Fast Radio Bursts from Cosmological Simulations (8 min presentation + 2 min Q&A)	BMG	10 mins
2:45pm	PANEL DISCUSSION - The Big Opportunities In Australian Astronomy Moderator: Bryan Gaensler Lister Staveley-Smith, Rachel Webster, Anne Green, Scott Croom	BMG	45 mins
3:30pm	Afternoon Tea		30 mins
	Session Chair – Emil Lenc, USYD		
4:00pm	Invited Speaker – Volker Springel, Heidelberg University Hydrodynamical simulations of galaxy formation (30 min presentation + 5 min Q&A)	VS	35 mins
4:35pm	CAASTRO Speed Mentoring Session	All	60 mins
5:35pm	Close for the day – Free time	All	25 mins
6:00pm	Welcome Drinks & Dinner The Beach, Novotel Twin Waters	All	

Day 2 – Novotel Twin Waters, Sunshine Coast, Queensland Thursday 20 November 2014

Time	ITEM	Person	Time
7:00am	Water Sports on the Beach (meet in reception at 6:50am)	Anyone	60 mins
7:30am	Breakfast from 7:30am - Lily's on the Lagoon Deck	All	
	Session Chair – Anne Green, USYD		
9:00am	Chris Springob, ICRAR UWA Comparing the 2MTF and 6dFGS Peculiar Velocity Surveys to models from redshift surveys (12 min presentation + 3 min Q&A)	CS	15 mins
9:15am	Fang Yuan, ANU OzDES: early results and progress (12 min presentation + 3 min Q&A)	FY	15 mins
9:30am	David Parkinson, UQ Lessons from BICEP2 (12 min presentation + 3 min Q&A)	DP	15 mins
9:45am	Richard Scalzo, ANU The Range of Ejected Masses in Type Ia Supernovae (12 min presentation + 3 min Q&A)	RS	15 mins
10:00am	Anthea King, UQ Active galactic nuclei as powerful cosmic probes and the role of OzDES (12 min presentation + 3 min Q&A)	AK	15 mins
10:15am	PANEL SUMMARY OF SESSION - DARK Tamara Davis and Michael Childress (5 min presentation + 10 min Q&A)	Dark	15 mins
10:30am	Morning Tea		30 mins
	Session Chair – James Allen, USYD		
11:00pm	James Allison, CSIRO Exploring 7.7 billion years of HI with ASKAP (8 min presentation + 2 min Q&A)	JA	10 mins
11:10pm	Stephen Curran, Victoria University of Wellington Complete Ionisation of the Neutral Gas in the Hosts of High Redshift AGN as traced through HI and MgII Absorption (4 min presentation + 1 min Q&A)	SC	5 mins
11:15pm	Attila Popping, ICRAR UWA The neutral hydrogen content of galaxies in the GAMA survey; an HI stacking experiment (4 min presentation + 1 min Q&A)	AP	5 mins
11:20pm	Jonghwan Rhee, ICRAR UWA Parkes HI intensity mapping experiment	JR	5 mins

		(4 min presentation	+ 1 min Q&A)			
11:25	Weiguang Cui, ICRAR UWA11:25pmThe galaxy clusters from hydro-dynamical simulations (4 min presentation + 1 min Q&A)			WC	5 mins	
11:30	11:30am Pitch your research – Smartphone video competition			KG	60 mins	
12:30	pm	LUNCH – Studen Nouveau Restaur	ts to meet in Restaurant with Director rant			60 mins
1:30p	om	Dynamic The Dark Theme S Administrators If your res	me Science Meeting – Lily's on the La me Science Meeting – Ninderry 1 Science Meeting – Maroochy Room & Meeting - Reception Search covers a number of Themes the pove between the sessions at the appro-	nen feel	120 minute SW TM/EK TD KG	
		ng Theme Agenda s on the Lagoon	Dynamic Theme Agenda Ninderry 1		Dark Theme Agenda Maroochy Room	
1:30pm	Introducti	on - Theme Leader	Introduction – Tara Murphy	Introducti	ntroduction - Theme Leader	
1:35pm	Project U	pdates	How do you do Fast Transients? Evan Keane	Project Updates and linkages		
2:00pm	All you ne the MWA Emil Len		How do you do Slow Transients? Tara Murphy	Project Updates and linkages		
2:30pm	All you ne SAMI Lisa Fog		Project Updates	Project Updates and linkages		
	All you ne simulatio Chris Po	-	Supernovae and Fast Radio Bursts Evan Keane	Break-out Groups		
3:30p	om	Afternoon Tea An official photogra afternoon tea	pher will be taking Group Photos duri	ing		30 mins
		Session Chair – Ka	tie Mack, UMEL			
4:00pm Exploring the Dyna pathfinders			mic Universe with the SKA and its		ТМ	5 mins
4:05pm (4 min presentation + 1		BIGHORNS: Broad ReionisatioN Signa	band Instrument for the Global HydrO I	Dgen	MS	5 mins
		•	ariance with the Halo Model		SM	5 mins

4:15pm	Invited Speaker – Huib Intema, NRAO (10 min presentation + 5 min Q&A)	HI	15 mins
4:30pm	Special CAASTRO Activity	ALL	90 mins
6:15pm	Drinks – Lily's on the Lagoon Deck	ALL	
7:00pm	Dinner – Lily's on the Lagoon	ALL	

Day 3 – Novotel Twin Waters, Sunshine Coast, Queensland Friday 21 November 2014

Time	ITEM	Person	Time
6:30am	Walk to and along the Beach (meet in reception at 6:25am)	Anyone	60 mins
7:30am	Breakfast from 7:30am - Lily's on the Lagoon Deck	All	
8:00am	CAASTRO Women's Breakfast in Nouveau Restaurant	All Women	60 mins
	Session Chair – Ben McKinley, UMEL		
9:00am	Project Meeting Time	All	60 mins
10:00am	Poster Presentations (2 minute presentation)	All Students	30 mins
10:30am	Morning Tea - Showing of Posters/Voting		30 mins
	Session Chair – Michael Childress, ANU		
11:00am	Evan Keane, Swinburne SUPERB (12 min presentation + 3 min Q&A)	EK	15 mins
11:15am	Emily Petroff, Swinburne The first real-time fast radio burst detection: polarization and multi-wavelength follow-up of a radio transient (12 min presentation + 3 min Q&A)	EP	15 mins
11:30am	Chris Flynn, Swinburne Taking the pulse of the cosmos with Molonglo (12 min presentation + 3 min Q&A)	CF	15 mins
11:45am	Fabian Jankowski, Swinburne The Molonglo pulsar timing programme (12 min presentation + 3 min Q&A)	FJ	15 mins
12:00pm	Manisha Caleb, ANU Population studies of FRBs using Monte Carlo simulations (12 min presentation + 3 min Q&A)	MC	15 mins
12:15pm	PANEL SUMMARY OF SESSION – DYNAMIC Ramesh Bhat and Tara Murphy (5 min presentation + 10 min Q&A)	Dynamic	15 mins
12:30pm	LUNCH – Nouveaux Restaurant (CAASTRO Executive Meeting)		60 mins
	Session Chair – Tara Murphy, USYD		
1:30pm	James Allen, USYD The true nature of offset AGN (12 min presentation + 3 min Q&A)	JA	15 mins

4:15pm	Bus leaves Twin Waters for Brisbane Airport		
4:15pm	Bus leaves Twin Waters for Sunshine Coast Airport		
4:05pm	Close		
4:00pm	Summary and next steps	EMS	5 mins
3:50pm	Summary of the Retreat – Emil Lenc & Katie Mack	EL & KM	10 mins
3:20pm	What can CAASTRO do better in 2015? Group discussion based around role: Students, Post Docs, CIs/Als/Affiliates	KG	30 mins
	Session Chair – Jeremy Mould, Swinburne		
3:00pm	Afternoon Tea		30 mins
2:45pm	PANEL SUMMARY OF SESSION - EVOLVING Stuart Wyithe and Lisa Fogarty (5 min presentation + 10 min Q&A)	Evolving	15 mins
2:30pm	Cleo Loi, USYD Waves in the sky: Probing the ionosphere with the MWA (12 min presentation + 3 min Q&A)	CL	15 mins
2:15pm	Bart Pindor, UMEL OzPipe: The Australian MWA EoR Power Spectrum Pipeline (12 min presentation + 3 min Q&A)	BP	15 mins
2:05pm	Iraklis Konstantopoulos, AAO A Novel Data Archive for SAMI (8 min presentation + 2 min Q&A)	IK	10 mins
2:00pm	Jessica Bloom, USYD The SAMI Galaxy Survey: finding and classifying kinematically perturbed galaxies (4 min presentation + 1 min Q&A)	JB	5 mins
1:45pm	Nic Scott, USYD Better galaxy scaling relations with SAMI (12 min presentation + 3 min Q&A)	NS	15 mins